Rugăciune pentru cei bolnavi

Există multe rugăciuni pentru cei bolnavi. Iată câteva exemple:

  1. Doamne, te rog să-l îngrijești pe (numele persoanei bolnave) și să-i oferi puterea și înțelepciunea de care are nevoie pentru a face față bolii sale. Ajută-l să găsească pacea și liniștea în prezența Ta și să-și înțeleagă scopul în viață. Ajută-ne pe toți să fim atenți la nevoile lui și să-l sprijinim în orice fel putem. Amin.
  2. Doamne, te rog să-l îngrijești pe (numele persoanei bolnave) și să-i oferi puterea de care are nevoie pentru a trece peste această perioadă dificilă. Te rugăm să guști și să vindeci orice rană sufletească sau trupescă pe care o are și să-l faci să se simtă mai bine. Ajută-l să găsească putere în Tine și să-și înțeleagă scopul în această viață. Amin.
  3. Doamne, îți aducem înainte pe această persoană bolnavă. Te rugăm să ai milă de ea și să o vindeci cu puterea Ta. Ajută-o să înțeleagă că prin suferință poate ajunge mai aproape de Tine și să-și găsească pacea în prezența Ta. Amin.
  4. Doamne, te rugăm să ai grijă de această persoană bolnavă și să o vindeci cu puterea Ta. Ajută-o să înțeleagă că ești cu ea în toate momentele grele și că nu este singură. Ajută-o să-și găsească puterea în Tine și să-și îndrepte gândurile și inima către Tine. Amin.
  5. Doamne, te rugăm să ai grijă de această persoană bolnavă și să o ajuți să înțeleagă că ești cu ea în toate momentele grele. Ajută-o să își găsească puterea în Tine și să-și îndrepte gândurile și inima către Tine. Ajută-o să fie binecuvântată cu sănătate și să trăiască în pace și în armonie cu Tine. Amin.
  6. Doamne, te rugăm să ai grijă de această persoană bolnavă și să-i dai puterea de care are nevoie pentru a face față suferinței. Ajută-o să înțeleagă că ești cu ea în toate momentele grele și că nu este singură. Ajută-o să-și găsească pacea în Tine și să fie binecuvântată cu sănătate și fericire. Amin.

Atotputernicule Doamne, Tămăduitor al sufletelor și trupurilor, care cobori pe oameni și tot Tu îi ridici, care pedepsești și vindeci din nou, ai mila de (numele), pentru că este bolnav (bolnavă).
Întinde-Ți brațul Tău tămăduitor, și vindecă pe el (ea), și ridică-l (o) din patul de suferință. Gonește duhul de slăbiciune din el (ea) și îndepărtează de la el (ea) durerea, rănile, febra și slăbiciunile.
Dacă are păcate și greșeli, iartă-i-le, din dragostea Ta pentru oameni.

Dumnezeule ai milă de ceea ce a creat mâna Ta, întru Iisus Hristos, împreună cu care ești binecuvântat și cu bunul și de viață dătătorul Tău Duh, acum și în vecii vecilor. Amin.