Rugăciunea înainte de spovedanie

Iată câteva exemple de rugăciuni pe care le puteți spune înainte de spovedanie:

  1. „Doamne, când mă pregătesc să-mi fac spovedania, te rog să fii alături de mine. Ajută-mă să-mi recunosc păcatele cu sinceritate și regret, și să fiu dispus să fac tot ce-mi stă în putință pentru a le îndrepta. Fă ca acest sacrament să fie un moment de împăcare și de mântuire pentru mine, prin intermediul puterii iertării tale. Amin.”
  2. „Doamne, în acest moment de reculegere și de pregătire pentru spovedanie, te rog să luminezi inima și mintea mea. Ajută-mă să văd clar păcatele pe care le-am comis și să-mi exprim regretul pentru ele cu cuvinte sincere. Dă-mi puterea de a-mi schimba viața și de a face ceea ce este drept în ochii Tăi. Amin.”
  3. „Doamne, te rog să mă acoperi cu harul Tău în timpul spovedaniei. Fă ca acest sacrament să fie un moment de curățire și de iertare pentru mine, și ajută-mă să simt bucuria mântuirii tale. Dă-mi puterea de a lăsa păcatele în urmă și de a-mi urma calea spre sfințenie. Amin.”

Aceste rugăciuni pot fi adaptate în funcție de nevoile și credințele personale ale fiecărui credincios. Este important să ne rugăm cu sinceritate și să căutăm ajutorul lui Dumnezeu înainte de a primi sacramentul spovedaniei.


Asculta-ma, Domnul meu si Ziditorul meu, asculta-ma iarasi pe mine, pacatosul si nevrednicul robul Tau, ca de multe ori Ti-am fagaduit sa-mi schimb viata mea cea rea si nicidecum nu am schimbat-o. Gresit-am, Doamne, gresit-am si cunosc greselile mele si imi pare rau ca le-am facut, si mi-e rusine sa vin inaintea fetei Tale, iesind, de atatea ori din cuvantul meu si neparasindu-ma de pacatele mele. Si ce voi sa zic pentru nemultumirea mea cea mare, si unde ma voi duce? Atatea strambatati ce am facut! Catre Tine vin, Stapanul meu mult milostive, si cad cu multa indrazneala la picioarele Tale, de vreme ce vad ca pentru pacatele mele ai primit injositoarea moarte pe cruce si chemi pe pacatosi prin Scripturile Tale catre Tine sa strigi cu gura Ta: Pe cel ce vine la Mine, nu-l voi scoate afara. Drept aceea, Doamne, primeste-ma si pe mine nevrednicul si-mi iarta toate pacatele si-mi da harul Tau si binecuvantarea Ta, pentru mare si nemasurata milostivirea Ta. Ca eu sunt foarte cait; caci am gresit inaintea Ta si am maniat bunatatea Ta cu cuvantul, cu lucrul si cu gandul, cu voie si fara de voie. Drept aceea, de astazi inainte fagaduiesc cu adevarat, cu darul si cu ajutorul Tau, sa nu ma mai intorc la greselile mele cele dintai, alegand mai bine moartea, decat sa calc vreuna din poruncile Tale. Si hotarasc sa Te ascult si acum si pururea, si sa ma inchin numelui Tau celui Sfant, dulcele meu Iisus, si sa Te maresc in vecii vecilor.
Amin.

Ce este spovedania?

Spovedania este un sacrament al Bisericii Catolice în care credincioșii se confesează de păcatele lor unui preot și primesc iertarea prin intermediul acestuia.

Este o parte importantă a vieții religioase pentru mulți catolici, care cred că prin spovedanie se eliberează de păcatele lor și se împacă cu Dumnezeu.

În timpul spovedaniei, credincioșii își recunosc păcatele și se arată regretul pentru ele, iar preotul le acordă iertarea prin intermediul puterii conferite de Biserică.

Spovedania este considerată o sursă de har divin și de mântuire pentru credincioșii care o primesc cu credință și sinceritate.