Rugăciuni de dezlegare

În contextul creștin, dezlegarea se referă la eliberarea de orice impediment care împiedică o persoană să se apropie de Dumnezeu sau să trăiască în conformitate cu voia Sa. Dezlegarea poate fi acordată de un preot sau de un alt creștin autorizat, prin rugăciune și împărtășanie.


Dumnezeule Atotputernic și milostiv, Tu care ești izvorul adevărului și al vieții, și care dai putere tuturor lucrurilor prin puterea cuvântului Tău, te rugăm să ne eliberezi de orice fel de putere necurată sau influență demonică.
Prin puterea Sfântului Duh, te rugăm să ne eliberezi de toate înșelăciunile și înșelătoriile diavolului și să ne întărești în credința noastră în Tine.
Te rugăm să ne înconjoari cu puterea Ta și cu dragostea Ta necondiționată, și să ne acoperi cu mantia Ta de protecție împotriva oricăror atacuri ale diavolului.
Amin.


Doamne, Dumnezeul meu, te rog să mă eliberezi de orice fel de putere necurată care ar putea avea influență asupra mea. Te rog să-mi dai puterea Sfântului Duh și să-mi alungi orice gând sau acțiune care s-ar putea dovedi a fi un obstacol în calea mea către Tine. Amin.


Dumnezeule Atotputernic, te rugăm să ne eliberezi de orice legătură sau putere necurată care ne împiedică să ne apropiem de Tine și să trăim în pace și în armonie cu Tine și cu ceilalți.
Prin puterea Sfântului Duh, te rugăm să ne eliberezi de orice influență demonică și să ne întărești în credința noastră în Tine.
Te rugăm să ne dai puterea și curajul de a te urma cu fidelitate și dedicare, și să ne acoperi cu mantia Ta de protecție împotriva oricăror atacuri ale diavolului.
Amin.


Doamne Isuse, slăvește-Ți numele și ajută-mă să țin departe de mine toate lucrurile care mă împiedică să Te cunosc și să Te slujesc. Te rog, eliberează-mă de orice legături nefolositoare și dă-mi puterea să Te urmez fără întârziere. Amin.


Bunule Dumnezeu, sunt încătușat de frici și îndoieli care mă împiedică să-Ți înțeleg voia. Te rog, deschide inima mea și eliberează-mă de orice dușmănii care îmi umbresc mintea și îmi întunecă sufletul. Ajută-mă să îmbrățișez încrederea și speranța pe care mi le oferi. Amin.