Rugăciuni începătoare

Iată câteva rugăciuni simple pentru începători:

  1. Doamne, ajută-mă să te cunosc și să te iubesc mai mult în fiecare zi. Ajută-mă să-mi găsesc pacea în prezența Ta și să-mi înțeleg mai bine scopul în viață. Amin.
  2. Doamne, îți mulțumesc pentru tot ceea ce faci pentru mine și pentru toate binecuvântările pe care mi le oferi. Ajută-mă să fiu recunoscător pentru tot ceea ce am și să-mi folosesc darurile în slujba Ta. Amin.
  3. Doamne, ajută-mă să-mi dau seama de nevoile celor din jurul meu și să le ofer dragostea și îngrijirea pe care le merită. Ajută-mă să fiu un instrument al iubirii Tale în lumea aceasta. Amin.
  4. Doamne, îți cer iertare pentru greșelile mele și pentru tot ceea ce am făcut care nu a fost în conformitate cu voia Ta. Ajută-mă să mă pocăiesc și să trăiesc în așa fel încât să te aduc cinste și glorie. Amin.

In numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Amin
Slava Tie, Dumnezeul nostru, Slava Tie!
Imparate ceresc, Mangaietorule, Duhul adevarului, Care pretutindeni esti si toate le plinesti, Vistierul bunatatilor si Datatorule de viata, vino si Te salasluieste intru noi si ne curateste de toata intinarea si mantuieste, Bunule, sufletele noastre.
Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fara de moarte, miluieste-ne pe noi.
Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fara de moarte, miluieste-ne pe noi.
Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fara de moarte, miluieste-ne pe noi.
Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.
Preasfanta Treime, miluieste-ne pe noi; Doamne, curateste pacatele nostre, Stapane, iarta faradelegile noastre; Sfinte cerceteaza si vindeca neputintele noastre, pentru numele Tau.
Doamne miluieste, Doamne miluieste, Doamne miluieste.
Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin

Tatal nostru, Care esti in ceruri, sfinteasca-se numele Tau, vie imparatia Ta, faca-se voia Ta, precum in cer asa si pe pamant. Painea noastra cea de toate zilele da-ne-o noua astazi. Si ne iarta noua greselile noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri. si nu ne duce pe noi in ispita, ci ne izbaveste de cel rau. Ca a Ta este imparatia si puterea si slava, a Tatalui si a Fiului si a Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor.
Amin.