Rugăciuni pentru copii

Acestea sunt doar câteva exemple de rugăciuni pe care copiii le pot spune. Este important ca fiecare copil să găsească propriile cuvinte pentru a se ruga și a se conecta cu Dumnezeu.

  1. Rugăciunea lui Iisus: „Tatăl nostru care ești în ceruri, sfințească-se numele Tău, vie împărăția Ta, facă-se voia Ta precum în cer așa și pe pământ. Pâinea noastră cea de toate zilele dă-ne-o nouă astăzi și iartă-ne greșalele noastre precum și noi iertăm greșiților noștri și nu ne duce pe noi în ispită ci ne izbăvește de cel rău. Amin.”
  2. Rugăciunea pentru liniștea sufletului: „Doamne, ajută-mă să mă liniștesc și să mă relaxez. Ajută-mă să-mi găsesc pacea în Tine și să-mi încredințez grijile tale. Îți mulțumesc că ești mereu alături de mine și că mă iubești necondiționat. În Numele lui Iisus. Amin.”
  3. Rugăciunea pentru mulțumire: „Doamne, îți mulțumesc pentru toate binecuvântările pe care mi le-ai dat. Îți mulțumesc pentru sănătatea mea și pentru familia mea. Îți mulțumesc pentru prietenii mei și pentru toate lucrurile frumoase din viața mea. Ajută-mă să te slăvesc în tot ceea ce fac și să te aduc în prim plan în viața mea. În Numele lui Iisus. Amin.”
  4. Rugăciunea de mulțumire: „Doamne, mulțumesc pentru toate binecuvântările pe care mi le-ai dat azi. Mulțumesc pentru mâncarea delicioasă pe care am mâncat-o și pentru casa în care locuiesc. Mulțumesc pentru prietenii mei și pentru toți oamenii dragi din viața mea. Te rog să fii cu mine și să mă ajuți să fiu un copil bun. Amin.”
  5. Rugăciunea de seară: „Doamne, mulțumesc pentru această zi frumoasă pe care mi-ai dat-o. Te rog să veghezi asupra mea în timp ce dorm și să mă apără de orice rău. Ajută-mă să am vise frumoase și să mă trezesc odihnit și plin de energie mâine dimineață. Te rog să veghezi și asupra familiei mele și să ne aduci pace și bucurie în casă. Amin.”

Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, care ai primit pe copiii ce veneau la Tine, primeste si din buzele mele, ale copilulul Tau, aceasta rugaciune de seara. Acopera-ma cu acoperamantul aripilor Tale, ca in pace sa ma culc si sa dorm. Si ma ridica, la vremea potrivita, spre slavirea Ta, ca Cela ce singur esti bun si de oameni iubitor.

Inger, ingerasul meu,
Ce mi te-a dat Dumnezeu,
Totdeauna fii cu mine
Si ma invata sa fac bine.

Eu sint mic, tu fa-ma mare;
Eu sunt slab, tu fa-ma tare;
In tot locul ma insoteste
Si de rele ma fereste.

Doamne, ingerasii Tai
Fie pazitorii mei
Si in zi si in noapte
Pana in ceasul cel de moarte.
Amin.

Doamne, Doamne, ceresc Tata,
Noi pe Tine Te rugam,
Lumineaza a nostra minte
Lucruri bune sa-nvatam.
Caci Tu esti Stapanul lumii
Si al nostru Tata esti
Si pe toate cele bune
Numai Tu le implinesti!
Amin.

Doamne, cat este de bine
Cand e mama langa mine;
Doamne, cat este de rau,
Cand nu vad pe tatal meu.
Tata, mama ma iubesc
Si de mine ingrijesc;
Tine-i, Doamne, indurate,
La multi ani cu sanatate;
Fa-le parte tot de bine
Sa aibe grija de mine!
Amin.

Toti cu inima curata
Tie Doamne-ti multumim;
Tu, cu harul Tau Prea Sfinte
Ne ajuti oameni buni sa fim;
De greseli sa ne ferim,
Tara noastra s-o iubim.
Amin.

Rugaciuni Copii

Rugaciune catre Ingerul Pazitor

Sfinte Ingere, pazitorul si acoperitorul meu cel bun, cu inima zdrobita si cu sufletul indurerat stau dinaintea ta si ma rog. Auzi-ma pe mine, pacatosul rob al lui Hristos, care cu multa cainta si lacrimi amare strig: sa nu pomenesti faradelegile si nedreptatile cu care eu, nevrednicul, te mahnesc in toata vremea, savarsind fapte necuvenite in fata Ziditorului meu Dumnezeu. Fii milostiv si nu te departa de la mine. Trezeste-ma din somnul pacatului si ajuta-ma cu rugaciunile tale, ca intru pocainta si neprihana sa-mi petrec cealalta vreme a vietii mele. Pazeste-ma de caderile in pacate de moarte, ca sa nu pier in deznadejde si sa nu se bucure vrajmasul de pierzarea mea. In tot locul si in tot ceasul sa-mi stai inainte, rugandu-L pe Domnul Dumnezeul indurarilor sa-mi ierte pacatele pe care le-am savarsit in viata mea cu fapta, cu gandul sau cu vorba. Iar in infricosatul ceas al mortii tu sa fii langa mine, bunul meu pazitor, alungandu-i pe intunecatii demoni veniti sa infricoseze cutremuratul meu suflet. Apara-ma de cursele lor, cand va fi sa trec prin vamile vazduhului, pentru ca, de tine calauzit si pazit, lumina Raiului sa o vad, unde Sfintii si Puterile ceresti laolalta lauda si preamaresc numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh, Treimea cea de-o-fiinta si nedespartita, si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

Rugaciune pentru frati si surori

Doamne, Tie ma rog, tine pe fratii mei (fratele meu) si surorile mele (sora mea), dandu-le lor sanatate, viata lunga si darul Tau cel sfant, ca sa umble in caile Tale si sa faca cele ce sunt dupa voia Ta cea sfanta. Da-ne, Doamne, de acum pana la capatul vietii, sa ne iubim si sa ne cinstim unii pe altii,- caci ce este mai bun si mai frumos decat a vietui fratii impreuna! Asa, Doamne, asculta rugaciunea noastra si milostiv fii noua, ca bun si iubitor de oameni esti si Tie marire inaltam: Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.